Ψωμοτυρι

Αυτό εδώ ακριβώς – αυτό το γεμιστό με τυρί καρβέλι – αυτό είναι το πώς θα διασφαλιστεί ότι οποιοδήποτε πάρτυ να κάνετε θα είναι ένα συντριπτικός επιτυχία. Τυρί και ψωμί είναι ήδη ένας συνδυασμός πρώτης τάξεως, φυσικά, αλλά αυτή η συγκεκριμένη μέθοδος παράδοσης είναι απλά εξαιρετική. Τολμώ οποιονδήποτε στέκεται στην περιοχή να αντισταθεί να τραβήξει τυρένια μπουκιά μετά από τυρένια μπουκιά. Το δείπνο μπορεί να καεί και το ρεύμα μπορεί να κοπεί, και όλοι θα εξακολουθούν να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Θέλετε να μάθετε πώς αυτή η εξασφαλισμένη επιτυχία μπορεί να γίνει δική σας; Φυσικά. Εδώ είναι το πώς να κάνετε ένα μαστιχωτό ψωμοτυρι σε μπουκιές, ένα βήμα τη φορά.

psomoturi.JPG

Επιλέγοντας το Καρβέλι

Πάρτε ένα περίτεχνο καρβέλι για αυτό, κάτι με μια ωραία τραγανή κρούστα και μερικές τρύπες στην ψίχα. Θα πρέπει να ζυγίζει μεταξύ 12 και 16 ουγκιές περίπου – αυτό είναι μόνο για να σας δώσει μια ιδέα για το μέγεθος, η συνταγή είναι αρκετά ευέλικτη ώστε το ακριβές μέγεθος και το βάρος του καρβελιού δεν είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Στρογγυλά καρβέλια είναι εντυπωσιακό να τα κουβαλήσετε στο τραπέζι, αλλά μεγαλύτερη γαλλική μπαγκέτα ή ακόμα και πιο επίπεδα καρβέλια τσιαπάτα θα ήταν μια χαρά.

Όταν κόψετε το ψωμί, φροντίστε να μην κοπεί σε όλη τη διαδρομή μέσα έτσι ώστε τα επιμέρους κομμάτια του ψωμιού εξακολουθούν να συνδέονται στο κάτω μέρος. Κόψτε το ψωμί σε μια κατεύθυνση πρώτα, στη συνέχεια, περιστρέψτε 90 μοίρες και κόψτε από την άλλη πλευρά. Μπορεί να γίνει δύσκολο να κρατήσει το ψωμί από κοινού όταν κάνετε το δεύτερο σετ κοψιμάτων, απλά κάνουμε το καλύτερο που μπορείτε, και αν κάποια κομμάτια πέσουν έξω, απλά να τα τοποθετήσετε πίσω στη θέση τους, όπως κομμάτια του παζλ. Υπάρχει αρκετό τυρί που κανένας δεν θα το αντιληφθεί.

 

ΥΛΙΚΑ

1 μπαγκέτα ψωμί

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 κούπες τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

1/2 κούπες τριμμένο τυρί φέτα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Κόψτε το ψωμί στη μέση κατά μήκος. Απλώστε μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε με σκόρδο και στις δύο πλευρές.

Στο κάτω μισό μόνο, προσθέτουμε τα τυριά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το μαϊντανό και τις κόκκινο πιπέρι νιφάδες. Αντικαταστήστε την κορυφή της μπαγκέτας για να καλύψει το τυρένιο κάτω μισό. Τυλίξτε το σύνολο της μπαγκέτας με αλουμινόχαρτο.

Τοποθετείστε το ψωμί καλυμμένο με το αλουμινόχαρτο στη σχάρα και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και η κρούστα να γίνει σαν φρυγανιά, περίπου 10 λεπτά. Το καψάλισμα είναι καλό, αλλά ελέγχετε συχνά, έτσι ώστε το ψωμί να μην καεί εντελώς.

Όταν το τυρί λιώσει, αφαιρέστε από τη σχάρα και κόψτε σταυρωτά για να σερβίρετε.